Bivanje

VINTAGE SWING FESTIVAL ima nov dom – knežje mesto CELJE. Vsem, ki ste siver bazirani v Ljubljani, naj to ne bo ovira. Naša vizija je naslednja: festival v celoti doživiš, če nisi vezan na domača opravila in obveznosti in Celje je ravno prav oddaljeno, da je to mogoče. Odklopi skrbi za 1 vikend in se pridruži vsem ostalim, ki bodo bivali skupaj v čudovitem Hotelu Europa, prenovljenem pop-art hotelu Celeia ali pa v novem hostlu MCC. Tu bodo bivali vsi udeleženci festivala, kar logično pomeni tudi => več druženja, več časa zate, saj se ne bo potrebno voziti v Ljubljano ali Maribor (prihraniš vsaj 2urio na dan, ki jih raje porabiš za sprostitev v ljubkem centru Celja, se morda zapelješ na Celjski grad, se pogovarjaš z novimi prijatelji v hostlu ali v hotelu, greš kaj pojest, se morda sprehodiš ob Savinji v celjskem parku, ponoviš figure, ki si jih osvojil-a na delavnicah….”are you geeting us?” 😉

Naj ti ne bo škoda nekaj €, za veliko bolj sproščen in doživet festival. Na to smo mislili tudi pri ceni delavnic, ki smo jih namenoma zelo znižali. Izkoristi. Boš videl-a, da ti ne bo žal. Obljubimo 🙂

  1. HOTEL EUROPA (sosednja stavba od delavnic in večernih zabav le 10m. in 50m od železniške postaje)

Vintage swing festival Hotel Europa Celje

Je drugi najstarejši hotel v Sloveniji, zgrajen pa je bil v poznem 19. stoletju, natančneje v letu 1873. Vrhunska ekipa arhitektov je s pridihom modernosti postavila nove standarde udobja in luksuza – kot nalašč za poslovne, pa tudi za počitniške goste.
 Še danes hotel Evropa nadaljuje s svojo tradicijo: hotel s prefinjeno restavracijo za vse okuse, kavarno in slaščičarno.

Hotel stoji v centru mesta, v starem mestnem jedru in ima zato dobro izhodišče za oglede zgodovinsko kulturnih znamenitosti, obiske koncertov, gledališča in razstav. Ob pogledu na slikovit Celjski grad slehernemu obiskovalcu zastane dih. Pravljično podobo dopolnjuje mogočni srednjeveški stolp, ki je del Hotela Evropa.

S svojo odlično kulinariko in vrhunsko pripravljenimi sladicami Hotel Evropa razvaja svoje goste v moderno opremljeni restavraciji in prijetni kavarni s tradicijo. Odlikujejo ga tradicionalno knežje gostoljubje s posluhom za podrobnosti in izvirnost ter vrhunske storitve.

Sodobno opremljeni poslovni prostori imajo vso multimedijsko opremo in so namenjeni predavanjem, seminarjem, družabnim srečanjem …

V srednjeveškem stolpu iz 16. stoletja, v tem z zgodovino prežetem ozračju, prirejamo poslovna srečanja na najvišji ravni, protokolarne dogodke in sestanke, nepozabne zasebne dogodke, civilne poročne obrede, družinska praznovanja, ali pa romantično večerjo v dvoje …

Na udeležence ViSwiFt-a (Vintage Swing FesTivala) pred hotelom čaka brezplačno parkirišče in vključen zajtrk.

 

2. HOTEL CELEIA – POP ART HOTEL

Hotel Celeia Vintage Swing Festival

Obogatena ne le z novim izgledom temveč s ponudbo, kateri smo dodali vrhunsko kakovost, pestrost storitev ter ugodne cene. Za vsakogar in za vsako priložnost.

PREDNOSTI CELEIE:

  • V bližini avtobusne in železniške postaje.
  • Pravi kraj za kulinarike.
  • Udobna in mehka postelja – po ugodni ceni.
  • Ostanite povezani, tudi ko počivate. Z brezplačno internetno povezavo (wi-fi).
  • Ne skrbite kje boste parkirali. Celeia ima svoje parkirišče

3.HOSTEL MCC (odlična budget nastanitev)

MCC-Hostel-Vintage-Swing-Festival

 

MCC Hostel se nahaja v na novo obnovljeni zgodovinski stavbi z odličnim izkoristkom naravnih virov in ekološko naravnanostjo. V mladinskem hotelu je 42 ležišč v 11 tematsko urejenih sobah, ki so jih opremili umetniki. Sobe vas popeljejo v vzporedni svet celjskih mitov in legend iz preteklosti. Zagotovo ste si že kdaj zaželeli zaspati z nemirnimi ribami na svetlikajoči se površini jezera, z grafitom zaznamovati sobo v kateri ste preživeli svoje najboljše počitnice, se obleči v čisto pravega ninjo, povonjati duh socialistične preteklosti, ali spoznati kaj za vraga je Alfred Nobel počel v Celju.

LOKACIJA
MCC Hostel se nahaja v središču Celja, ob robu starega mestnega jedra in v neposredni bližini železniške in avtobusne postaje. Od avtoceste je oddaljen 2 kilometra, od sejmišča pa 1 kilometer.

NAMESTITEV
V zgornji etaži smo uredili 5 tematskih dvoposteljnih in 2 enoposteljni sobi. Vsaka soba je unikatna in ima svojo zgodbo. Vse so opremljene z lastnim tušem in umivalnikom, 2 dvoposteljni sobi imata tudi balkon.

V srednji etaži imamo urejene 4 večposteljne sobe (dormitorije), ki imajo od 6 do 8 udobnih ležišč. V vsaki od sob so elementi celjskih mitov in legend. V srednji etaži je na voljo skupna kopalnica z ločenimi stranišči, skupni družabni prostor s kuhinjo ter poseben prostor s pralnim in sušilnim strojem. Vse sobe so opremljene z umivalnikom in omaricami s ključi.

Skupni družabni prostor s kuhinjo, kavarna v spodnjem delu in športni park so namenjeni vsem gostom hostela. Vse sobe imajo WI-FI dostop do interneta, v kavarni pa je računalniški kotiček. Gosti imajo možnost brezplačne izposoje koles za lažje odkrivanje mesta in okolice.